Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu
Archív
Zsolnay Negyed | Zsolnay Negyed

Szecessziós időutazás

Jegytípusok

 • Teljes árú

  2800 Ft

 • Diák

  2000 Ft

 • Nyugdíjas

  2000 Ft

 • Pedagógus

  2000 Ft

Jegyek vásárolhatók a Zsolnay Kulturális Negyed Infopontjain, a Művészetek és Irodalom Házában, a Kodály Központban valamint a jegymester.hu oldalon.

Jegyvásárlás
Archív

Szecessziós időutazás

Jegyinfó

A séta során korabeli jelmezekbe öltözött idegenvezetőink idézik meg a századforduló hangulatát és mutatják be a negyeden belül látható helyszíneket

Magyar kezdeményezésre 2013 óta ünnepeljük a szecesszió világnapját június 10-én, mely a katalán Antonio Gaudí és Lechner Ödön építészek halálának napjához kapcsolódik. Zsolnay Vilmos és Lechner Ödön együttműködéséből született meg számos emblematikus épület a századforduló idején. Ebből az alkalomból tematikus séta indul a Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol az egyes épületek stílusjegyei, valamint a kiállításokon található kerámiák a mai napig őrzik e kor emlékét.


A séta során korabeli jelmezekbe öltözött idegenvezetőink idézik meg a századforduló hangulatát és mutatják be a negyeden belül látható helyszíneket, valamint a látogatók betekintést nyerhetnek a Gyugyi-gyűjtemény szecessziós részébe, ahol a kor kiemelkedő szépségű Zsolnay kerámiái láthatók. Megemlékezünk a szecesszió híres magyar és külföldi építészeiről, művészeiről is.


A séta időtartama várhatóan 70–90 perc

A séta a Zsolnay Infopont & Shoptól indul (Kézműves Boltok utcája).

 

Borítókép: Rádóczy Bálint

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók