Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu

Szabadidő

A Zsolnay Negyedben számos kreatív lehetőséget találhat mindenki a szabadideje eltöltésére.

JÁTSZÓTÉR


A Zsolnay Kulturális Negyed zárt területén három korszerű játszótér várja a gyerekeket. Mászóka, csúszda, libikóka, homokozó, hinta és játékházikó biztosítja a kellemes időtöltést. 2019. augusztus 23-án a Szamárfül Fesztivál megnyitóján kilenc új játékkal bővült a játszótér: két trambulin, fészekhinta, amőba, játéktelefon, háton csúszó, kerekesszékes körforgó, integrált mérleghinta és rugós golyóvezető várja a kicsiket. Az integrált játékeszközöket akadálymentesen használhatják sérült gyermekek is. A játszótér mozgáskorlátozott, láttássérült, hallássérült, autista és értelmi fogyatékkal élő gyermekek számára is kínál élményeket.

 

SPORT


Streetball pályák, pingpongasztalok és szabadtéri sakk várja a sportkedvelőket. A Negyed gyönyörű látnivalói között a kocogóknak is biztosan jobban megy a futás, amit az őrzött területnek köszönhetően biztonságban élvezhetnek. 

 

PIKNIKPOKRÓC KÖLCSÖNZÉS


Piknikezz a Zsolnay Negyed meghitt parkjában! A madárcsicsergést és a piknik plédeket mi biztosítjuk, Te csak érezd jól magad! A plédet a Látogatóközpontban nyitva tartási időben veheted át díjtalanul, és ott is adhatod le, mielőtt hazaindulsz.

 

 AMERICAN CORNER PÉCS - KITÁRUL A VILÁG

Több, mint 650 irodával a világ 150 országában, az American Space-ek barátságos környezetet nyújtanak, ahol a látogatók kulturális programokon, előadásokon keresztül ismerkedhetnek meg az Egyesült Államok társadalmával, kultúrájával. A hálózat pécsi irodája 2004-ben nyílt. A Corner amerikai vendégei, előadói szakterületük kiemelkedő képviselői heti rendszerességgel vezetnek workshopokat, készségfejlesztő foglalkozásokat, ahol a résztvevők angol nyelvi készségeiket fejleszthetik és naprakész ismeretekre tehetnek szert az Egyesült Államokról.

 

A pécsi American Corner egyben egy EducationUSA tanulmányi tanácsadó központ is, amely pontos, átfogó és aktuális információkat nyújt az amerikai egyetemeken folytatható tanulmányi lehetőségekről. A világszerte több, mint 400 irodát magában foglaló kormányzati hálózat részeként a Corner aktívan támogatja az amerikai továbbtanulást, és tájékoztatást nyújt azoknak a diákoknak, akik az Egyesült Államokban szeretnék folytatni tanulmányaikat.

 

Elérhetőségek:

Zsolnay Kulturális Negyed

7626 Pécs, Felsővámház utca 52.

Tel: +36 72 500 386

Email: PecsACH@gmail.com

https://www.facebook.com/AmericanCornerPecs/

https://www.instagram.com/americancornerpecs/ 

Zsolnay_Könyv_Tér

 

A Zsolnay Negyedben kihelyezett szabadtéri, közösségi könyvszekrényként funkcionáló telefonfülkékbe bárki beteheti kedvenc vagy éppen megunt könyvét, elláthatja személyes üzenettel, ajánlással, s szabadon vihet is az olvasnivalókból. 

A közösségi könyvszekrények Salamon Éva, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. marketingvezetőjének ötlete alapján, valamint a Telekom által adományozott telefülkék által keltek életre a Zsolnay Piknik idején 2016 májusában. 

A megnyitón dr. Őri László, Pécs alpolgármestere és Bertók László, Kossuth-díjas költő, Pécs díszpolgára is elhelyezett egy-egy könyvet a fülkékben, amelyek az ötletgazdák reményei szerint folyamatosan telis-tele lesznek szabadon hozható-vihető kötetekkel.

A Zsolnay Negyedben megtalálható három telefonfülke tehát egy újabb közösségi élményt szolgálnak és támogatnak.

Az "irodalmi telefonhívásokat" a következő helyszíneken lehet "kezdeményezni, illetve fogadni":

# Sikorski-ház
# Csillagterasz
# Pirogránit udvar

 

zsolnay-konyv-ter

webre

 

KUTYÁVAL A ZSOLNAY KULTURÁLIS NEGYEDBEN

 

A Zsolnay Kulturális Negyed egész  területén kutyát csak pórázon szabad sétáltatni.

A Negyedben a Bóbita Bábszínház - Boltok Utcája - Planetárium kupola által határolt területen a kutyákkal, kérjük, a járdákon, sétányokon sétáljanak, a játszótereket kerüljék el.

A Ginkgo téren és híd déli oldalán szabad a kutyákat a füvön is sétáltatni.

A területen új kutyaürülék gyűjtők találhatók, kérjük ezeket használják.

 

A Látogatóközpontban chipolvasó készülék elérhető.

 

Kutyabarát szolgáltatók a Zsolnay Kulturális Negyed területén: Griff kávézó, Room Bistro, pékség.

 

Fotó: Hernádi Kitti

Támogatók