Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu

Szabadidő

A Zsolnay Negyedben számos kreatív lehetőséget találhat mindenki a szabadideje eltöltésére.

JÁTSZÓTÉR


A Zsolnay Kulturális Negyed zárt területén három korszerű játszótér várja a gyerekeket. Mászóka, csúszda, libikóka, homokozó, hinta és játékházikó biztosítja a kellemes időtöltést.

SPORT


Streetball pályák, pingpongasztalok és szabadtéri sakk várja a sportkedvelőket. A Negyed gyönyörű látnivalói között a kocogóknak is biztosan jobban megy a futás, amit az őrzött területnek köszönhetően biztonságban élvezhetnek. 

PIKNIKPOKRÓC KÖLCSÖNZÉS


Piknikezz a Zsolnay Negyed meghitt parkjában! A madárcsicsergést és a piknik plédeket mi biztosítjuk, Te csak érezd jól magad! A plédet a Látogatóközpontban nyitva tartási időben veheted át díjtalanul, és ott is adhatod le, mielőtt hazaindulsz.

 

AMERICAN CORNER 

Zsolnay_Könyv_Tér

 

A Zsolnay Negyedben kihelyezett szabadtéri, közösségi könyvszekrényként funkcionáló telefonfülkékbe bárki beteheti kedvenc vagy éppen megunt könyvét, elláthatja személyes üzenettel, ajánlással, s szabadon vihet is az olvasnivalókból. 

A közösségi könyvszekrények Salamon Éva, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. marketingvezetőjének ötlete alapján, valamint a Telekom által adományozott telefülkék által keltek életre a Zsolnay Piknik idején 2016 májusában. 

A megnyitón dr. Őri László, Pécs alpolgármestere és Bertók László, Kossuth-díjas költő, Pécs díszpolgára is elhelyezett egy-egy könyvet a fülkékben, amelyek az ötletgazdák reményei szerint folyamatosan telis-tele lesznek szabadon hozható-vihető kötetekkel.

A Zsolnay Negyedben megtalálható három telefonfülke tehát egy újabb közösségi élményt szolgálnak és támogatnak.

Az "irodalmi telefonhívásokat" a következő helyszíneken lehet "kezdeményezni, illetve fogadni":

# Sikorski-ház
# Csillagterasz
# Pirogránit udvar