Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

Varázsóra

Látványos fizikai kísérletek a Zsolnay Negyedben

A Labor – Interaktív Varázstér és a planetáriumi programok mellett újabb lehetőséggel bővül a Zsolnay Negyed ismeretterjesztő, természettudományos kínálata.

A Varázsóra elnevezésű, látványos fizikai kísérletek során játékos formában bővíthetjük fizikai ismereteinket, találhatunk magyarázatot a bennünket körülvevő világ jelenségeire. Választ kaphatunk például arra, mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön, mint a Marson, vagy hogyan találkozhatnak a hanghullámok önmagukkal, és hogy mire képes a légnyomás…

A meghirdetett programok mellett csoportok részére (min. 15 fő) igény szerinti bemutatók választhatók keddtől vasárnapig, 10-17 óra között. (Érdeklődni, jelentkezni a +36 20 235 4722 telefonszámon, vagy a latogato@zsn.hu e-mail címen lehet.)

A Látogatóközpont 24-es terem programjai

Nincsenek programok, tekintse meg állandó kiállításaink!

A bejelentkező csoportok a következő tematikájú bemutatók közül választhatnak:


Varázsóra – Magas hangok, alacsony hőmérsékletek
Kísérletek hangokkal és folyékony nitrogénnel
45 perc, 7 éves kortól bármely korosztálynak

 

Varázsóra – ütköző golyóktól az ütköző atomokig
Bemutató az ütközésekről, de szerepet kap a folyékony nitrogén is...
45 perc, 7 éves kortól bármely korosztálynak

 

Varázsóra – kísérletek a hangokkal
Mitől „hangos” és mitől „magas” a hang? Vajon hány decibellel tudsz kiabálni? Hogyan találkozhatnak hanghullámok önmagukkal? Miért van a gitárnak furcsa alakja, és miért olyan nagy a nagybőgő? Ilyen, és hasonló kérdésekre keressük a választ, számtalan kísérlet segítségével - fedezzük fel a hangokat együtt!
45 perc, 7 éves kortól bármely korosztálynak

reverse

Bejelentkezés:


A meghirdetett programok mellett csoportok részére (min. 15 fő) igény szerinti bemutatók választhatók keddtől vasárnapig, 10-17 óra között. (Érdeklődni, jelentkezni a +36 20 235 4722 telefonszámon vagy a latogato@zsn.hu e-mail címen lehet.) Ezekhez a programokhoz szabad férőhely esetén egyéni látogatók is csatlakozhatnak. Maximális létszám 40 fő/időpont. Bejelentkezni a választott időpont előtt 48 órával szükséges.

Belépődíj: 800 Ft / fő

Csoportok érkezése esetén 10 fő felett 15% kedvezményt biztosítunk a teljes árú jegyből, valamint az alábbi helyszínek és programok együttes látogatása esetén 20%, kedvezményt adunk a teljes jegyárból.

  • Planetárium
  • Varázsóra
  • Labor – Interaktív varázstér

Diákcsoportok esetén 10 fő után 1 fő kísérő tanár belépése ingyenes.