Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu

Akadálymentes

Akadálymentes megoldások és fogyatékossággal élő személyek számára elérhető kedvezmények a Zsolnay Kulturális Negyedben

A Zsolnay Kulturális Negyed egész területe és legtöbb kiállítása akadálymentesített, ám műemlékvédelmi okokból a Zsolnay Mauzóleum belső tere, valamint a negyed egyes helyszínei kivételt képeznek ez alól.

 

A Negyed több pontján tájékozódást segítő térképeket találhatnak a látogatók, valamint az Infopontokon ezek ingyenes, papír alapú verziója is elérhető, melyeken az akadálymentes útvonalak is feltüntetésre kerültek, rózsaszín, szaggatott vonallal.

 

A Negyed sétányain és terein nagy a szintkülönbség, így a mechanikus székkel közlekedő mozgáskorlátozottak mellé ajánlott a kísérő. Az épületeken belül liftek segítik az emeletek közti közlekedést.

 

A planetárium kupolája melletti játszótér a mozgáskorlátozott, látássérült, hallássérült, autista és értelmi fogyatékkal élő gyermekek számára is kínál élményeket.

 

Amennyiben egyénileg fedeznék fel a Zsolnay család egykori lakó-és munkahelyét, térjenek be Infopontjainkra, ahol az ott dolgozó kollégák segítenek a legegyszerűbb útvonal megtervezésében és a tájékozódásban.

Akadálymentesen látogatható kiállítások, helyszínek:

 

  • A Zsolnay Aranykora - Gyugyi Gyűjtemény
  • Rózsaszín Zsolnay Kiállítás
  • Zsolnay Család-és Gyártörténeti Kiállítás
  • Látványmanufaktúra
  • 1861 Kesztyűmanufaktúra
  • m21 Galéria
  • Planetárium

 

Ha többet szeretnének megtudni látnivalóinkról, töltsék le az ingyenes Pécs Visitor Guide mobilalkalmazást és élvezzék magyar, angol, vagy német nyelvű audio guide vezetéseinket. Az applikáció egyszerűen telepíthető Android és iOS operációs rendszerrel működő készülékekre, akár a látogatást megelőzően is.

 

Androidos készülék esetén a Google Play áruházból, Apple készülék esetén az App Store-ból tölthetik le az alkalmazást. A keresőbe írják be, hogy Pécs Visitor Guide, majd telepítsék az applikációt készülékükre. A helyszíneken a QR-kódokat beolvasva juthatnak sok hasznos információhoz.

 


Csoportok részére bejelentkezés hétfőtől csütörtökig 09.00 és 17.00 óra között, pénteken 8.00 és 14.30 óra között lehetséges a +36 20 235 4722 telefonszámon, vagy a latogato@zsn.hu e-mail címen, a látogatást megelőző legalább 48 órával.

Megközelítés, akadálymentes parkolási lehetőségek:

 

Személyautóval a 6-os útról, a belváros irányából hajthat a Zsolnay Negyed déli oldalán, a Zsolnay Vilmos utca 16. szám alatt található 210 férőhelyes, ingyenes parkolóházba, melyben kerekesszékeseknek fenntartott parkolóhelyeket biztosítunk.

 

Innen a Room Bistro aljában található lift segítségével egyszerűen átjuthat a Negyed azon részére, ahol a kiállítások is találhatók.

 

Emellett- előzetes bejelentkezés és kérés alapján- a Negyed területén belül is van lehetőség parkolásra az arra kijelölt helyeken. Ezen esetekben a Felsővámház utca felől valamint a Major utcai bejártnál hajthatnak be.

Akadálymentes mosdók a Negyed területén:

 

Összesen hat helyszínen található akadálymentes mosdó, különböző épületekben és emeleteken, melyek könnyen megközelíthetőek.

 

Hol vannak pontosan?

- A Látogatóközpontban
- A Gyugyi-gyűjtemény szecessziós szintjén
- A csúszdánál lévő játszótér melletti épületben (amennyiben ezt a mosdót vennék igénybe, a Major utcai portán kérhetik el a kulcsot)
- Az E78-as épületben a mosdóknál
- A Család-és Gyártörténeti Kiállítás épületében
- A Kézműves Boltok utcáján található mosdóknál

Fogyatékossággal élő személyek számára elérhető kedvezmények:

 

Az alábbi egyesületi kártyákkal rendelkező kártyabirtokosok és egy fő kísérőjük a ZsÖK Nkft. által üzemeltetett állandó kiállításokra csökkentett árú jegyeket vásárolhatnak, kiállításonként 500 Ft / fő áron

 

- Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ )
- Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ)
- Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ)
- Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szövetsége (ÉFOÉSZ) 
- Autisták Országos Szövetsége (AOSZ)
- Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete ( MACIE)

 


A fenti kártyák valamelyikének felmutatása a kedvezmény igénybe vételének feltétele!

Támogatók