Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu

A Planetáriumról

Ismerje meg a pécsi Planetáriumot

Mi pontosan a planetárium?

A planetárium az „égbolt színháza”, mely egy kupolafelületre (félgömbre) a csillagos égbolt valósághoz megtévesztően hasonló látványát vetíti. A kupolán nappal vagy borult időben is megjeleníthető az éjszakai csillagos égbolt valósághű képe, az időjárási feltételek és a napszakok nem befolyásolják a vetített égbolt megtekintését.

Olyan csillagokat és csillagképeket is láthatunk, amelyek napjaink fényszennyezett városi ege alatt nem észlelhetők. A digitális technikának köszönhetően időutazást tehetünk a múltba és a jövőbe, elkalandozhatunk a Világegyetem távoli zugaiba.

A Zsolnay Kulturális Negyed planetáriuma

A nyolc méteres kupolában Digitarium Kappa típusú, Európában elsőként működő vetítőberendezés fogadja a látogatókat. A negyvenöt fő befogadására alkalmas létesítmény hasznos és érdekes időtöltést kínál valamennyi korosztály számára. A planetárium elsődleges célja a csillagászati-űrkutatási-, valamint egyéb természettudományos ismeretterjesztés, de emellett a művészetek és a történelem csillagászati vonatkozásainak, összefüggéseinek szórakoztató bemutatása is.

A planetáriumi előadásokat az oktatásban, tudományos ismeretterjesztésben jelentős tapasztalattal rendelkező előadók tartják: Dr. Gyenizse Péter, Dr. Nagyváradi László és Dr. Pirkhoffer Ervin.

Nyitvatartás


A műsorrend szerint.

Felhívjuk a kedves Látogatók figyelmét, hogy az előadások mindig pontosan kezdődnek, így a későket nem tudjuk beengedni, mivel a planetáriumban az előadások ideje alatt teljesen sötét van! Megértésüket köszönjük!
A programok megtalálhatók minden hónapban az aktuális műsorfüzetben és leporellókon.

Információ
A Planetáriumról a +36 72 500 350 vagy +36 72 500 351 telefonszámon kaphatnak információkat.

Bejelentkezés
Csoportok részére bejelentkezés H-P 09.00 és 17.00 óra között a +36 20 235 4722 telefonszámon, vagy a latogato@zsn.hu e-mail címen lehetséges, a látogatást megelőző legalább 48 órával.

A sajtó bejelentkezését a sajto@zsn.hu címen fogadjuk.
Egyéni látogatóknak is javasolt az előzetes jegyvásárlás. Telefonos megkeresés alapján azonban nem tudunk foglalást biztosítani.
A jegyeket előzetesen a Jegymester oldalán, vagy személyesen tudják megvásárolni.
Ha előzetesen nem váltják meg jegyüket, érdemes legalább fél órával az előadások előtt érkezni a sorban állás elkerülése érdekében.

Jegyárak


Teljes árú: 1.300 Ft
Diák / nyugdíjas / pedagógus: 1.000 Ft
Idegen nyelvű előadás: 4.000 Ft / csoport

 

Csoportok érkezése esetén 10 fő felett 15% kedvezményt biztosítunk a teljes árú jegyből.
Diákcsoportok esetén 10 fő után 1 fő kísérő tanár belépése ingyenes.

Kedvezményes belépőjegyek az alábbi programok együttes látogatása esetén:

  • Planetárium
  • Varázsóra
  • Labor – Interaktív Varázstér

 

A 3 helyszín együttes látogatása esetén 10%, kedvezményt adunk a jegyárból.
További kedvezmények igényelhetők az alábbi kártya felmutatásával: Szállás.hu kupon, HungaryCard

 

A Planetáriumba érkező vendégeinknek az alagsorban található ruhatár használata kötelező és díjtalan.
Online jegyvásárlás a Jegymester oldalán.

Információ
A Planetáriumról a +36 72 500 350 vagy +36 72 500 351 telefonszámon kaphatnak információkat.

Bejelentkezés
Csoportok bejelentkezését a latogato@zsn.hu e-mail címen, illetve a +36 20 235 4722 telefonszámon várják a Planetárium kollégái.

Egyéni látogatóknak is javasolt az előzetes jegyvásárlás, telefonos megkeresés alapján azonban nem tudunk foglalást biztosítani. A jegyeket előzetesen a Jegymester oldalán, vagy személyesen tudják megvásárolni.
Ha előzetesen nem váltják meg jegyüket, érdemes legalább fél órával az előadások előtt érkezni a sorban állás elkerülése érdekében. Az előadások mindig pontosan kezdődnek, így a későket sajnos nem tudjuk beengedni, mivel a planetáriumban az előadások ideje alatt teljesen sötét van. Megértésüket köszönjük!