Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu
Archív
Zsolnay Negyed | Pirogránit udvar

Pirogránit Esték: Somogy táncház

Jegytípusok

  • Egységesen

    500 Ft

A részvételhez védettségi igazolvány szükséges.

Jegyvásárlás
Archív

Pirogránit Esték: Somogy táncház

Jegyinfó

A zenekar profiljába tartozik a néptánc együttesek zenei kísérete, táncházak, koncertek, hangszerbemutatók és ismeretterjesztő előadások tartása.

A zenekar tagjai a hetvenes-nyolcvanas években kerültek kapcsolatba a népi kultúra tánc-és zenei vonalával. Országos tendencia volt akkoriban, hogy a tánckarok zenei kíséretét ellátó népzenészekből, zenekarokból – a táncegyüttesek számához képest – keveset lehetett találni. Többnyire országos táborokban lehetett elsajátítani az alapokat. Ilyen volt a zenekar tagjainak életében a somogyi Dudaiskola, ahol Olsvai Imre zeneelméleti valamint a hangszeres előadók gyakorlati oktatása nagymértékben meghatározta zenei jövőjüket.


Tagok:
Boldizsár Imre
Csikvár Gábor
György-Horváth László
Husi Gyula
Felde Rebeka
Oberhofer Csenger
Deáky Márton

Hangszerek melyeket megszólaltatnak: hegedű, kürtöshegedű, brácsa, nagybőgő, kecskeduda, citera, tekerőlant, koboz, doromb, tamburica, tamburabrácsa, ütőgardon, tapan, különböző pásztorfurulyák és egyéb hangkeltő eszközök.

A zenekar profiljába tartozik a néptánc együttesek zenei kísérete, táncházak, koncertek, hangszerbemutatók és ismeretterjesztő előadások tartása. A kilencvenes évek közepétől szoros kapcsolatban állnak a színházi világgal, több nagysikerű színdarab zenéjének alkotásában vettek részt.

A zenekar néhány tagja, mint végzett népzenetanár képzi különböző településeken a jövő nemzedék népzenészeit, a többiek pedig tánckarok és egyéb művészeti közösségek mellet folytatnak alkotói tevékenységet.

Esőhelyszín: E78 Koncertterem

Támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma - Csoóri Sándor Alap

 

HelyszínZsolnay Negyed | Pirogránit udvar

Leírás

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek