Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu

Herkules Műhely programjai

A Herkules Műhelyben lehetőséget találnak a gyermekes családok az érdekes és hasznos időtöltésre. Az unatkozás kizárt!
Emellett a Herkules Műhely helyszíne a "Kultúrával a családokért" projekt egyes foglalkozásainak és előadásainak.

Nincsenek programok, tekintse meg állandó kiállításaink!

zsolnay.kert.

Zsolnay kertje régen és ma

 

A Zsolnay Negyed történetét feldolgozó interaktív foglalkozás Radnai Éva animátorral pécsi általános és középiskolás gyerekeknek ingyenesen a Herkules Műhelyben minden hónapban*(50-120 perc korosztálytól függően)

 

Diavetítés segítségével virtuális sétát teszünk: felidézzük a gyárterület és a kert alakulásának történetét fotók és Zsolnay Teréz visszaemlékezései alapján. A diákok korabeli ruhákba öltözve megjelenítik a Zsolnay család tagjait és egymásnak írott leveleiket felolvasva meg is elevenítik a családi képet. A Zsolnay emlékmű figuráit közelebbről is tanulmányozzuk, közben játékos totó feladványokat is megoldunk. A foglalkozás második felében megvizsgáljuk, hogy a növény- és állatvilág milyen inspirációként szolgált a különböző kül- és beltéri kerámiatárgyak létrehozásában, és a gyerekek a rajzos feladatok során maguk is belekóstolhatnak a motívumtervezésbe. Dramatikus elemekkel megjelenítjük a kerámiatervezés mesterségét is. A foglalkozást a kertben való szabad játék és séta zárja.

 

*jelentkezés, időpontegyeztetés (csak pécsieknek):

Radnai Éva, radnaive@gmail.com 30/316-32-90

vagy Bödőcs-Balogh Ágnes balogh.agnes@zsn.hu 20/401-1877

Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport

 

reverse