Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu

Gyerekeknek

Nem véletlenül kedvelt célpontja a családoknak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed,hiszen itt a gyerekek a szülőkkel közösen élhetnek át megannyi élményt a változatos programoknak köszönhetően. Kreatív, szórakoztató, ismeretterjesztő és ínycsiklandozó kínálatból nincs hiány!

Játék a galériában

Játékos foglalkozások az időszakos kortárs kiállításokhoz.
Kreatív egyéni és csoportos foglalkozások a látottak feldolgozásához.


Varázsóra

A látogatók a látványos fizikai kísérletek során játékos formában bővíthetik természettudományos ismereteiket. Kénes kérdésekkel, savahihető kémikusokkal, szó szerint megrázó élményekkel és hajmeresztő kísérletekkel, valamint a sokat próbált bábuval, ElektRozival találkozhatnak itt a látogatók! Lesznek még villámok, robbantások, rakéták, közel -200 fokos, cseppfolyós, plazmagömbös kísérlet és sok-sok humor!


Planetárium

Mikor lesz a világvége? Léteznek földönkívüliek? Hazugság, hogy járt ember a Holdon? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők a Zsolnay Negyed Planetáriumában, ahol szakértő csillagászok tartanak élőszavas előadásokat a tudományt és a scifi filmekből ismert szórakoztató kérdéseket ötvözve. Európa egyik legmodernebb Planetáriumaként különleges látványtechnikával rendelkezik, a nyolc méter átmérőjű kupolára pedig nem csak csillagokat vetítenek, hanem a térben és időben való utazásra, sőt idegen bolygókon való leszállásra is lehetőség van. A Planetárium célja a csillagászati-űrkutatási-, valamint egyéb természettudományos ismeretterjesztés mellett a művészetek és a történelem csillagászati vonatkozásainak, összefüggéseinek szórakoztató bemutatása is.


Labor – Interaktív Varázstér

Egyszerre nyújt szórakoztató és tartalmas kikapcsolódást a „pécsi Csodák Palotája”, mely otthont ad számos játéknak és kísérletnek. A játszósaroktól a Fény termén át a Tesla tekercsig sok érdekességet kipróbálhatnak a látogatók, hiszen a kiállított eszközökhöz nyúlni kötelező!


Csoki és cukorka

A Kézműves Boltok Utcájában a Csoko-Láda Csokoládébolt és a Nosztalgia Cukorka Látványbolt csábítja az édesszájú gyerekeket és felnőtteket, ahol a finomságok mellett akár a készítés folyamatába is bepillanthatnak a látogatók.


Madárbarát kert

A gyönyörű kertben gyerekekkel is érdemes sétát tenni, hiszen a Zsolnay Negyed kulturális intézményként elsőként kapott Baranya megyében Madárbarát kert elismerést. A Negyedbe látogató családok szén-és kék cinegével, mezei verébbel, házi rozsdafarkúval, de akár füleskuvikkal és odúlakó denevérrel is találkozhatnak, hála a program keretében kialakított fészkelő- és búvóhelyeknek, valamint a táplálkozási és fürdési lehetőségeknek.
A kertben gyönyörű növényeket és idős fákat is lehet látni, a Sikorski ház előtti ginkgo biloba fát még Zsolnay Júlia ültette. 


Játszótér és sport

Három igényes játszótér található a Zsolnay Kulturális Negyed kapuin belül, továbbá három streetball-pálya, pingpongasztal és szabadtéri sakk várja a szórakozni vágyó családokat, óvodás és iskolás csoportokat!
Az ötödik Szamárfül Családi Fesztiválon 2016-ban a játszóterek eszközparkja kiegészült egy csúszdával.
A várszerű faszerkezet csúszdák indítóállomása: az ikertornyok kisebbikéről a picurok egy rövidebb nyitott csúszdán lehetnek bátrak, az igazán merészek a magasabb, 5,6 méteres toronyról egy hosszabb, kanyargósabb csőcsúszdán tapasztalhatják meg a fizika néhány törvényszerűségét.


Bóbita Bábszínház és Bábmúzeum


Bóbita Bábszínház 1961-ben jött létre Pécsett Kós Lajos vezetésével, s hamar ismertté vált humoros, show-jellegű felnőtt- és gyermekelőadásaival. A három teremből álló bábmúzeumban a gyerekek kipróbálhatják a Bóbita Bábszínház régebbi bábjait, megismerkedhetnek a különböző bábtechnikákkal: kézbe vehetik többek között Mosó Masát, Hermelinkét és Gőgös Gúnár Gedeont is. A középső terem az időszakos kiállítások helyszíne, míg a harmadik szobában a Bóbita alapítójának, Kós Lajosnak a bábjai láthatóak.