Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu
Archív
Zsolnay Negyed | Pirogránit udvar

Pirogránit Esték - Tokos zenekar - koncert és táncház

Jegytípusok

 • Teljes árú

  1500 Ft

A koncert és táncház kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.

Jegyvásárlás
Archív

Pirogránit Esték - Tokos zenekar - koncert és táncház

Jegyinfó

A fiúk a magyar népzene széles körű ismertetését tartják missziójuknak.

A Fölszállott a páva tehetségkutató műsor révén Kárpát-medence-szerte ismertté vált Tokos zenekar az erdélyi zenés mulatságok közkedvelt fellépője. A fiúk a magyar népzene széles körű ismertetését missziójuknak tartják.

A Tokos zenakar 2011-ben alakult, 2012 nyarán pedig már az Erdélyben hagyományos nyári népzene- és néptánctáborokban mutatkoztak be Válaszúton, illetve Kalotaszentkirályon, ahol a fiúk zenét oktattak, vagy éppen a táncházban húzták a talpalávalót. Négy éve döntött úgy a csapat, hogy a Duna Tv Fölszállott a páva című műsorában is megcsillogtatja tehetségét.

 

Esőhelyszín: E78 Koncertterem.

A koncert és táncház kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.

 

A kicsiny erdélyi településről, a Kis-Küküllő menti, muzsikájáról, táncairól és zenészeiről híres Szászcsávásról hozták a döntős összeállítást. Előtte viszont mindenki meglepetésére egy kuruc dalt adtak elő, az ugyancsak Szászcsávásra jellemző magyaros több szólamban. Mindenki nekik drukkolt a televízió képernyői előtt, barátok, rokonok és a kalotaszegi prímások. A szó szoros értelmében taroltak, és a hangszeres szólisták és zenekarok kategória győzteseiként zárták a műsort.

 

Tokosék – ahogy viccesen nevezik őket Kolozsváron – gyakran lépnek fel külföldön, a magyar közösségek táncházaiban. Ezekre a fellépésekre úgy tekintenek, mint újabb lehetőségre, hogy a népzene szeretetét és a mulatás örömét eljuttassák a legtávolabbi magyarokhoz is.

 

NKA_logo_2012_RGB

#csoorisandoralap

HelyszínZsolnay Negyed | Pirogránit udvar

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók