Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu
Archív
Zsolnay Negyed | Látogatóközpont felső szint

Legendák Földjén - Namíbia csillagos égboltja

Schmall Rafael asztrofotós kiállítása

Jegytípusok

  • Egységesen

    500 Ft

A belépés Planetárium és Labor – Interaktív Varázstér jeggyel ingyenes, egyéb esetben 500 Ft/fő.

Archív

Legendák Földjén - Namíbia csillagos égboltja

Schmall Rafael asztrofotós kiállítása

Jegyinfó

Schmall Rafael 2008 óta foglalkozik fotográfiával, a csillagászati témájú fotózást 2014-ben kezdte. A Zselici Csillagpark munkatársaként egyik munkaköre az asztrofotózás és asztrotájképek készítése a Zselicben.

Egy néhány főből álló asztrofotós csapat 2018 májusában elindult a messzi délre, hogy átéljék a legendát, miszerint a Tejút képes árnyékot vetni.

 

Namíbia légvonalban 9000 km-re van országunktól. A kiállítás olyan különleges részét mutatja be ennek a távoli afrikai országnak, melyet kevesen láthatnak. Messze a civilizációtól, az afrikai égbolt szinte hihetetlen látványosságokat tár az észlelő szeme elé. Árnyékot vető Tejutat, csillagoktól hemzsegő égboltot és olyan célobjektumokat, melyeket hazánkból a déli horizont kitakar.

 

”Jómagam számos díjnyertes fotót készítettem már csillagos égboltról. Azonban a déli ég engem is meglepett annyira, hogy négy napig el sem hittem, hogy ennyire látványosan csillagos kontrasztos, markáns Tejutas égbolt létezik-e egyáltalán. 16 éjszakás expedícióm során igyekeztem a lehető legtöbb fotót elkészíteni a csillagos égboltról. Hatalmas panorámafotóktól kezdve a távcsöves asztrofotókon át a modern mobiltelefonos tájképekig összesen húszezer képanyag gyűlt össze. Ennek egy szeletét ez a kiállítás jeleníti meg.”

 

Schmall Rafael 2008 óta foglalkozik fotográfiával, a csillagászati témájú fotózást 2014-ben kezdte. A Zselici Csillagpark munkatársaként egyik munkaköre az asztrofotózás és asztrotájképek készítése a Zselicben. Számos fotós díjat nyerte már, fotója lett a nap csillagászati képe a NASA-nál, valamint a National Geographic Magyarországnál az év asztrofotója díjat is elnyerte. Legutóbb a IIAPY - Nemzetközi Asztrofotós  Pályázaton lett kategória győztes. A Földgömb magazinban többször jelent már meg különböző asztrotájképe. Elnökségi tagja a Magyar Asztrofotósok Egyesületének, valamint aktív résztvevője a Vega Nyári Amatőrcsillagász Megfigyelőtáboroknak.

 

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpont (felső szint)

Megtekinthető: 2021. május 4 - június 1., keddtől vasárnapig 10-18 óráig.

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek