Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu
Archív
Zsolnay Negyed | Ginkgo téri színpad

JaMese

Jegytípusok

A részvétel ingyenes.

Archív

JaMese

Jegyinfó

JaMese – az angol-magyar mozaikszó egy zenekarnevet takar.

Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefoglalja.

A 2019-es év nagy sikere a Szabó T. Anna verseire írt, 24 dalból álló Zenés Adventi Kalendárium, mely több hétig szerepelt a Mahasz eladási listáján. A lemezen többek között olyan neves előadók szerepelnek, mint Palya Bea, Ferenczi György és a Dalina énekegyüttes. 2019-ben továbbá egymásodik díjat is elnyert a zenekar a Magyar Napló „Hanghordozók és Énekmondók” versenyén.

A zenekarnak korábban két lemeze jelent meg: 2014-ben Csak a Napba című bemutatkozó lemezük, majd 2018-ban a Bennem a világ. Az utóbbin teljesedik ki a JaMese igazi arculata: örök dalok, amelyek árnyalt lelki világot libbentenek föl, ahol viszont nem csak finomság és puhaság lakozik. A lemez címadó dalát Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A JaMese dallamra a kortárs költő könnyen kanyarította a szavakat, amiből egy dinamikus, sodró lendületű „üzenetdal” kerekedett. Az albumra felkerül Emese kedvenc kortárs költőnője, Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amelyet Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertrejáró közönség, továbbá egy új grooves, rádióbarát versmegzenésítés is, az Örökmúlás. A lemezanyag nagy részét a saját dalok adják: a Három lány című szerzemény Emese gyerekkorából merítkezik, az Eső című hangfestő dal pedig igazi melankóliát csempész a lemezre, amiben jó egy kicsit elmerülni. Az énekesnő tüzesebb, dinamikusabb oldala mutatkozik meg a Tisztítótűz és a Lélekmadár című dalokban. A JaMese zenekar tagjai.

 

Molnár Emese – ének

Udvarhelyi Gábor – gitár

Éder Ferenc “Lá” – basszusgitár

Badics Márk – dob

 

Esőhelyszín: E78

 

koszonjuk_magyarorszag_logo_2022

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek

    Támogatók