Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu
Zsolnay Negyed | 1861 Kesztyűmanufaktúra

1861 Kesztyűmanufaktúra

Jegytípusok

 • Teljes árú

  2500 Ft

 • Diák

  2000 Ft

 • Nyugdíjas

  2000 Ft

 • Pedagógus

  2000 Ft

 • Csoportos

  1500 Ft / 1000 Ft

Hétfő–vasárnap: 09.00–16.00

A megváltott jegyek érvényesek az 1861 Kesztyűkiállításra és a Kesztyűmanufaktúrába is.

Hat éven aluliak ingyenesen látogathatják!
A mintabolt megtekintése mindenki számára ingyenes!

Tárlatvezetés csoportoknak (max 20 fő):

 • Magyar nyelven: 15.000 Ft
 • Angol / német nyelven: 25.000 Ft
Jegyvásárlás

1861 Kesztyűmanufaktúra

Jegyinfó

A tradicionális kesztyűgyártás már több mint 150 éves múlttal rendelkezik Pécs városában, nagysága és egyedisége abban rejlik, hogy az évtizedek során megőrizte filozófiáját és klasszikus eljárásait, ötvözve a mai divat diktálta trendekkel és technikákkal.

1861 Kesztyűtörténeti Kiállítás
„a Hamerli história megelevenedése”

Az 1861 Kesztyűtörténeti Kiállításán a látogatók megismerkedhetnek a kesztyűkészítés kezdeteivel, a Hamerli és a Hunor Kesztyűgyárak történetével. A kiállítás interaktív eszközökkel mutatja be a pécsi kesztyűgyártás legfontosabb eseményeit, személyiségeit és helyszíneit. Megismerkedhetnek a pécsi kesztyűipar kialakulásának történetével és felfedezhetik, hogyan alakította a kesztyűgyár Pécs városképét, hol épültek az egyes gyáregységek, iroda- és raktárépületek. Ezt követően bemutatásra kerülnek a kesztyűkészítés régi és modern eszközei, valamint a termelés alakulása a gyár történetének különböző időszakaiban. Bemutatásra kerülnek a gyárosok, vagyis a Hamerli család tagjai, akik oly sokat tettek Pécs iparának fejlesztéséért. A gyár külkereskedelmi kapcsolatai pedig kiválóan szemléltetik a pécsi kesztyűgyártás nemzetközi jelentőségét. A hangsúly a kiállításon belül, természetesen mindvégig a kesztyűkön van – a kesztyűkészítésen túl a kesztyűviselés kellékei, régi és kortárs divatkesztyűk, hírességek kesztyűi és különleges darabok is bemutatásra kerülnek.

1861 Kesztyűmanufaktúra
„a kesztyűkészítés iránti szenvedély”

A látványmanufaktúra területén bepillantást nyerhetünk a kesztyűkészítés folyamataiba, ahol a kiváló képzettséggel rendelkező szakemberek munkája által lépésről-lépésre bemutatásra kerül a hagyományos manufakturális kesztyűkészítés összes fázisa. A szabás, a préselés, a számozás, az allangírozás, a díszítés, a többféle varrás-típusok bemutatása, a bélelés, a csinosítás, a fényezés, a vasalás, a minőség-ellenőrzés és a csomagolás munkafolyamatainak megismerése során a látogató szemtanúja lehet a „tökéletes bőrkesztyű” születésének. A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra termékeit elsősorban a kézi szabás teszi különlegessé, amit ma már a világon csak nagyon kevés helyen alkalmaznak. Ez a technológia sokéves tapasztalatot igényel és természetesen nem is olcsó, de a létrejövő végtermék kiemelkedő minősége megéri a fáradságot. A cég több évtizedes tapasztalattal rendelkező kesztyűszabászai úgy veszik ki a bőrből az alapanyagot, hogy az a feldolgozás során is megőrzi magas minőségét, és ennek köszönhetően a létrejövő kesztyű tökéletesen illeszkedik a kézre, megteremtve ezzel az emberi kéz és az általa viselt kesztyű harmóniáját. Minderre egy Távol-Keleten készült darab nem képes, hiszen a tömeggyártás során elvesznek az alapanyagok természetes, előnyös tulajdonságai. Bőrkesztyűink Pécsett, kézi munkával készülnek, magyar tervezők alkotásai, az alapanyagok pedig a világon elérhető legmagasabb minőséget képviselik. Sosem volt kétséges a pécsi kesztyűkészítő mesterek számára, hogy „tökéletes kesztyűt csak emberi kéz alkothat”. A kollekciók ezen elv alapján egyedülálló tapasztalatrendszer és szakértelem alapján valósulnak meg. Mire elkészül, minden pár kesztyű minimum tizenöt szakember kézimunkájának nyomát viseli magán.

1861 Factory Store
„funkció és design”

Itt csodálhatók és vásárolhatók meg az 1861 Kesztyűmanufaktúrában készült kollekciók. A kiállítás helyszínén a látogató saját, egyedi kesztyűméretét, egy speciális méretvevő segítségével ellenőrizheti le. Rendelésre perszonalizált bőrkesztyűk tervezésére és készítésére is van lehetőség, akár monogramm vagy egyéb egyedi jelek elhelyezése emelheti a kiválasztott darab egyediségét. Ezen kívül bőr kiegészítő terméket is talál a látogató a butikban, mint pl. bőrkarkötők, bőr ékszerek… Az 1861 Kesztyűmanufaktúra Hamerli márkájú termékeit már nemcsak hazánkban, hanem az Egyesült Királyságban, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is forgalmazzák. A Hamerli termékek olyan exkluzív üzletekben öregbítik a pécsi kesztyűgyártás hírnevét, mint a londoni Harrods és Harvey Nichols áruházak. Vásárlóink nem csupán kesztyűt választanak, hanem egy csepp kesztyűkészítés iránti szenvedélyt hordanak, ha az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékeit választják.

 

 

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók