Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu

Múzeumpedagógia

Múzeumpedagógiai foglalkozások

Szeretettel várjuk a 9-18 év közötti diákokat interaktív múzeumpedagógiai óráinkra illetve a munkahelyi kollektívákat csapatépítő múzeumi foglalkozásainkra a Zsolnay Kulturális Negyedben. A diákoknak szóló programokat a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve állítják össze kollégáink, hogy a diákok élményszerű, interaktív és kreatív módon ismerhessék meg a Zsolnay Negyedet és a Zsolnay kerámiákat.

 

Ajánlataink korcsoportonként:

 

Múzeumpedagógiai óra a Zsolnay Aranykora –Dr. Gyugyi László gyűjteménye c. tárlaton általános iskolák 3-4. osztályos tanulóinak:

 

A program során a gyerekek tárlatvezetésen vesznek részt a Zsolnay Aranykora kiállításon, majd a vezetett bejárás után kisebb csoportokban kreatív, játékos feladatokat oldanak meg a kiállított tárgyakkal kapcsolatban, így ismerkednek meg ezzel a gyönyörű gyűjteménnyel.

A foglalkozás időtartama kb. 60 perc.

A program költsége 1.000 Ft/fő belépődíj és 6.000 Ft/csoport múzeumpedagógia foglalkozás díja.

 

 

Múzeumpedagógiai óra a Zsolnay Aranykora –Dr. Gyugyi László gyűjteménye c. tárlaton általános iskolák 5-8. osztályos tanulóinak és középiskolás diákoknak:

 

A foglalkozás alkalmával a tanulók tárlatvezetésen vesznek részt a Zsolnay Aranykora kiállításon, amely során megismerkednek a kiállított kerámiák történeti hátterével és néhány alkalmazott technikával is. A vezetés után a megtekintett kiállításhoz kapcsolódó kreatív, játékos feladatokat oldanak meg kisebb csoportokban. A feladatok fejlesztik a diákok közötti kooperációt és a kreativitást.

A foglalkozás időtartama kb. 90 perc

A program költsége 1.000 Ft/fő belépődíj és 6.000 Ft/csoport múzeumpedagógia foglalkozás díja.

 

39o26a0155-cmscrop

Interaktív múzeumpedagógiai foglalkozás általános iskolák 5-8. osztályos tanulóinak és középiskolás diákoknak a Zsolnay Negyedben:

 

A foglalkozás elején a diákok részt vesznek egy idegenvezetésen a Zsolnay Kulturális Negyed parkjában, amelynek során megismerhetik a Zsolnay család és a gyár történetének legfontosabb állomásait. Ezt követően interaktív módon, játékos feladatokkal foglalkozhatnak tovább kisebb csoportokban. A foglalkozáson nagy hangsúlyt kap a kreativitás, fantázia, a kooperáció és szerepjátszási képesség fejlesztése. A szerepjátékok során a gyerekek önállóan, csoportokban dolgozva mutatnak be kisebb jeleneteket a legendás Zsolnay család életének eseményeiből.

A foglalkozás időtartama kb. 90 perc.

A program költsége 800 Ft/fő idegenvezetési díj és 6.000 Ft/csoport múzeumpedagógia foglalkozás díja.

 

Zsolnay Negyed Activity középiskolás diákoknak:

 

A program során a diákoknak idegenvezető kollégánk bemutatja be a Zsolnay Negyedben található legfontosabb helyszíneket és bemutatja nekik a Zsolnay család és a gyár történetének fontos eseményeit. A vezetésen a kerámiagyártás főbb fogalmaival is megismerkednek a résztvevők. Az idegenvezetést követően a diákok játékos módon, activity játék formájában dolgozzák fel a megszerzett új ismereteiket.

A foglalkozás időtartama kb. 90 perc.

A program költsége 1000 Ft/fő idegenvezetési díj és 6.000 Ft/csoport múzeumpedagógiai foglalkozás díja.

 

8thfgz-kicsi-cmscrop

Múzeumpedagógiai foglalkozás munkahelyi csapatépítő kirándulásokhoz:

 

Kollégáink szeretettel várják a felnőttek jelentkezését is múzeumpedagógia programjainkra! Kimondottan felnőttek számára is szervezünk foglalkozásokat, például csapatépítő kirándulásokhoz vagy akár baráti társaságoknak, családoknak is, hiszen a múzeumpedagógia nem csak a gyerekeknek kínál élményteli, érdekes programot. A résztvevők ezeken az alkalmakon megismerkedhetnek a Zsolnay Negyed főbb látnivalóival, igény szerint választhatnak a kiállításaink közül helyszínt, melyeken idegenvezető kollégánk tart tárlatvezetést számukra. A vezetés után csapatépítő, játékos, kreatív feladatokkal dolgoznak tovább a programon résztvevők. Célunk, hogy egy különleges élményt nyújtsunk, gyönyörű környezetben, mely a műtárgyak megtekintésén túl élményteli kikapcsolódást jelent a felnőttek számára is.  

A foglalkozás időtartama kb. 90 perc (igény esetén hosszabb).

A program költsége:

Vezetett séta a Zsolnay Negyed parkjában és múzeumpedagógiai foglalkozás: 800 Ft/fő idegenvezetési díj és 6.000 Ft/csoport múzeumpedagógia foglalkozás díja.

A Zsolnay Aranykora –Dr. Gyugyi László gyűjteménye tárlatvezetés és múzeumpedagógia foglalkozás: 1.360 Ft/fő belépődíj és 6.000 Ft/csoport múzeumpedagógia foglalkozás díja.

 

Igény esetén lehetséges más kiállításainkon is megszervezni a programot, ez esetben kérjenek egyedi árajánlatot kollégáinktól!

 

Programjainkra minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges!

Jelentkezni, időpontot egyeztetni, a programok részleteiről érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet hétfőtől péntekig 9.00-17.00 óra közt:

e-mail: latogato@zsn.hu
tel: + 36 20 235 4722