Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu

Zsolnay Étterem és Kávéház

Újraálmodott hazai ízek

A mára már világhírűvé vált Zsolnay Negyed, Pécs központjától csupán pár percre található, azonban a kulturális negyedbe látogatókat, már nem csupán a míves alkotások, valamint kiállítások várják, hanem igazi magyaros ízek is.

Közel két év után ugyanis újra megnyitotta kapuit a Zsolnay étterem, ahol Pécsett szinte egyedülálló módon készítik el az otthonról már jól ismert ételeket egy kisebb csavarral. Az étteremben most egy sokkal közvetlenebb formában szeretnék fogadni a vendégeket, megtartva a szép és ízléses tálalást.

 

A Zsolnay Étterem megalkotói igyekeztek mind a helyiség, mind az ételkínálat kialakításában összhangot mutatni. Az étterem belső tere egyszerre modern és otthonos benyomást kelt. Ezen felül látszik, hogy a konyhafőnök nem riad meg a kihívástól és bevállalja a rizikót, a sokszínű egyénisége pedig nem csak ízekben, hanem a tányérokon is megjelenik. Szereti ötvözni a klasszikust a modernnel, és mindezt úgy teszi, hogy közben tiszteli hazája és térsége hagyományait. Többek között olyan furfangossággal emelik ki a hétköznapi ételeket és a tradicionális ízvilágot, hogy a régi bevált receptúrákat feldobják a 21. századi konyhatechnológiával, így új köntösben találkozhatnak a vendégek a rég elfeledettnek hitt magyar ételekkel. Az egyik ilyen különlegesnek mondható fogás, a kacsamell szilvás gombóccal, vagy a roppanós véres hurka egy kis dijoni mustár habbal feldobva. De nem feledkezhetünk meg a tatár beefsteakről, vagy a gulyáslevesről sem. Az á la carte ajánlatok mellett pedig lehetőség van úgynevezett, menük közül is válogatni. Valamint, minden nap a séf ajándék desszertet is kínál az elfogyasztott ebédhez.

 

Az étterem konyhafőnöke, Tomori Richárd elmondta, hogy sajnos igen kevés magyaros ízvilággal rendelkező étterem van a városban, pedig ezt a konyhát nem csupán az ide látogató turisták, hanem lakosság is nagyon szereti. Továbbá nagy örömmel töltötte el a felkérés, hiszen rendkívül közel áll a szívéhez a magyaros ízvilág, így reméli, hogy másoknak is tetszik majd az új kompozíció, amelyet megálmodott.

 

A napi ebéd mellett szívesen látunk vendégül kisebb csoportokat akár eljegyzésre, családi ünnepre, esküvőre.

 

Az érdeklődéseket szívesen várjuk: e-mail címünk: info@zsolnay-etterem.hu, vagy telefonon: 30-576-8005.

 

tartalmi-kep

 

Nyitvatartás:

 

kedd – vasárnap: 09.00 – 16.00

Rendezvényekkel kapcsolatban érdeklődni a info@zsolnay-etterem.hu email címen lehet.

 

Fizetési lehetőségek: Készpénz / Mastercard / PayPal / VISA 

Kapcsolat: Pécs, Felsővámház utca 52.

Fehér Tamás: 30 528 3281

 

Email: info@zsolnay-etterem.hu

Facebook: https://www.facebook.com/zsolnayetterem/

Támogatók