Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Negyed

hu
Archív
Zsolnay Negyed | Liszt Ferenc Hangversenyterem

David Mozqueda gitárművész hangversenye

Jegytípusok

 • Felnőtt

  2000 Ft

 • Nyugdíjas

  500 Ft

 • PTE Jegy

  1000 Ft

 • PTE MK Szakmai

  500 Ft

Jegyvásárlás
Archív

David Mozqueda gitárművész hangversenye

Jegyinfó

A ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem 2019 tavaszi koncertsorozatának záróakkordjaként a mexikói gitárművész a klasszikus repertoárból ad keresztmetszetet.

David MOZQUEDA gitárművész, az Universidad de Guadalajara professzorának hangversenye

A CAMERATA bérlet hangversenye.

David MOZQUEDA

Mexikóban, Jalisco állam fővárosában, Guadalajarában született. 1999-ben kezdte mesterszakon tanulmányait az USC Thornton School of Music-ban.

Mozqueda többek közt Pepe Romero, David Russel, Manuel Barruceo, Alirio Díaz mesterkurzusain vett részt. Számos mexikói és nemzetközi gitárverseny helyezettje.

Jelenleg a Guadalajara Zeneművészeti Egyetemen tanít alapképzésen, gitár szakon. Rádióműsort is vezet „Las Seis Cuerdas” (A hat húr) címmel az Állami Kulturális Rádiónál, és 2006-ban a guadalajarai első nemzetközi gitárverseny szervezője volt.

Ifjúsági zenekart és gitárzenekart vezet, valamint több mexikói fesztivál szereplője. A legrangosabb fesztiválok résztvevője Mexikóban, Dél-Amerikában és Európában is.

Nemrégiben megtisztelő meghívást kapott Jalisco kormányzójától a Teatro Degollado Kamarazenekarának bemutatójára, hogy játsszon a gitár gálakoncerten.
2002 áprilisában a Piemont Klasszikus Gitár Társaság meghívására játszott a Reynolda Amerikai Művészeti Múzeumban Winston Salemben, Észak-Karolinában.
2005-ben és 2006-ban a Philadelphia Philharmonic koncertmesterével, David Kim hegedűművésszel játszott a Rhode Island Kamarazenei fesztiválon, majd 2006-ban Daviddal és Gale Miwa-val koncertsorozatot szerveztek New York államban.

 

MŰSOR:

Andrés SEGOVIA: Estudio sin Luz

David MOZQUEDA: „The Journey” szvit

Andromeda | Monterey Park

Napoléon COSTE: Les soirées d'Auteuil op. 23

Leo BROWER: Szvit szólógitárra, No. 2

Preludio | Allegro burlesco | Andantino (un poco lento)

Federico Moreno TORROBA: Madroños

 

Manuel Maria PONCE: Gitárszonáta III.

Allegro moderato | Chanson | Allegro non troppo

Joaquin TURINA: Szonáta op. 61

 

A klasszikus gitár a 19. századra nyerte el ma ismert formáját spanyol hangszerkészítők nyomán. Nem csak a hangszer külalakja, felépítése, hanem repertoárjának törzsanyaga is spanyol nyelvterületről származik a 19-20. században. David Mozqueda hangversenyén ebből a klasszikus repertoárból anélkül ad keresztmetszetet, hogy csupán a legismertebb művekre szorítkozna.

Mozqueda saját szvitjén és Napoleon Coste 19. századi francia gitárvirtuóz és komponista művén kívül a gitáros irodalom legfontosabb 20. századi spanyol, mexikói és kubai szerzőitől játszik.

A koncert a 20. század legnagyobb hatású klasszikus gitárosa, Andrés Segovia művével kezdődik, melynek címe magyarul: Tanulmány fény nélkül. A szerző szemműtétje utáni lábadozása alatt komponálta ezt a rövid, melankolikus művet, és orvosának ajánlotta. A hangverseny bemutatja a klasszikus gitár széles hangszínpalettáját a melankóliától Joaquín Turina szonátája utolsó tételének tüzes, latinos szenvedélyéig.

 

Támogatja a Nemzeti Kulturális Alap

HelyszínZsolnay Negyed | Liszt Ferenc Hangversenyterem

Liszt Ferenc Hangversenyterem

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek